Corbins ultima les obres de millora d’eficiència energètica

L’ajuntament incorpora un vehicle elèctric per a la brigada

24/09/2024

L’Ajuntament de Corbins està ultimant les diferents actuacions per la millora de l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2, gràcies a les subvencions europees DUS5000, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb càrrec a Fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea – Next Generation EU.

El projecte “Mesures per reduir el cost energètic i les emissions de CO2 al municipi de Corbins”, ha dut a terme en els darrers mesos la rehabilitació energètica de l’envolvent de l’Ajuntament i Escola de Corbins (aïllaments, finestres i portes, entre altres elements), la instal·lació d’una planta Solar Fotovoltaica de 30 kW al consistori que donarà servei a l’edifici i també l’escola i la compra d’un vehicle elèctric amb la instal·lació del seu corresponent punt de recàrrega.

El cost de les actuacions ha estat de 475.573,32€ i l’import de la subvenció ha estat de més de 332.758,04€, el que ha suposat el 85% del cost total, inclòs l’IVA. Així, l’aportació dels fons restants ha anat a càrrec de l’ajuntament.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat que el consistori fa “un pas endavant en clau de sostenibilitat i per reduir el cost energètic de la nostra administració”. Verdú també assenyala que amb el nou vehicle “millorem la seguretat de l’equip de brigada i l’eficiència en el transport”.En aquest sentit, l’ajuntament ha desvallestat el vehicle que fins ara ha utilitzat, seguint amb tots els protocols mediambiants de gestió de residus.