L’ajuntament de Corbins ha rebut una subvenció per actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic

02/09/2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’ajuntament de Corbins, una subvenció per a les actuacions de millora en el marc de línia d’ajuts per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic per als anys 2023 i 2024.

L’ajuntament de Corbins ha rebut la subvenció pel total del cost, 3.770,36 euros,  per la redacció d’un projecte que impulsa la conceptualització de dos espais d’ombrejat per mitigar l’impacte de les altes temperatures en l’espai públic.

Les actuacions que es plantegen són la construcció d’una zona d’ombrejat a la zona de la plaça Colisseu i una altra zona d’ombrejat davant la porxada de l’edifici de la llar d’infants.  En ambdós casos mitjançant dos veles tensades de geometria rectangular.

 Plaça Coliseu

 Edifici de la llar d’infants

Aquestes actuacions que segueixen les indicacions del “Pla d’adequació al canvi climàtic” de la Generalitat de Catalunya, proposen diferents actuacions, entre elles la implementació de mesures passives bàsiques per mitigar l’impacte de les altes temperatures, com son les proteccions solars i els espais d’ombra.

Per l’execució d’aquest projecte, l’ajuntament concorrerà a la propera convocatòria per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic que convoqui la Generalitat de Catalunya.